content_title2

Blik op Davelaar blik

Het lege Davelaar blik wordt voor vele doeleinden gebruikt. We krijgen soms leuke reacties op bijzondere toepassingen. Het Davelaar blik wordt vaak gebruikt als opberg en bewaarblik. Daarnaast zien we de mooiste creatieve mogelijkheden met het blik. Niet alleen worden blikken beschildert maar ook beplakt met teksten of foto’s. Op deze pagina laten wij u graag zien wat er zoal met onze blikken wordt gedaan.

En wat doet u met de blikken
van Davelaar?

Heeft u een bijzondere of leuke bestemming voor het Davelaar blik en wilt u dat delen met andere Davelaar koekfans, dan zouden wij dit graag willen weten. Mail ons uw verhaal, het liefst vergezeld met een digitale foto. Wordt uw toepassing geplaatst dan ontvangt u een leuke Davelaar attentie van ons.

Opbergblik voor scrapper

Tamara Wals uit Hoorn is een fanatieke scrapper. Voor het opbergen van haar materialen gebruikt ze lege Davelaar blikken die ze beplakt met vintage papier en versierd met uitgesneden vogels en bloemen. Met plakletters geeft ze de naam van de inhoud aan. Tamara schrijft regelmatig blogs over haar hobby. Klik hier voor Tamara’s blog over Davelaar blikken.

scrapblik

Creatief met blik

Creatief met blik

Davelaar blikken krijgen niet alleen een tweede leven als opberg blik maar met het blik kunnen ook nieuwe creaties worden gemaakt. Ton Nijenhuis uit Zevenaar maakt allerlei miniaturen, gebruiksvoorwerpen, dieren en vervoersmiddelen van lege Davelaar blikken. Hij knipt, buigt en soldeert de stukken blik. Op zijn website http://blik-art.jouwpagina.nl vindt u allerlei creaties.

 

Meer versierde blikken

Tamara Scherpenborg uit Nijmegen heeft als hobby’s scrappen, sieraden maken, kaartjes maken, schilderijen maken, mozaïeken en lege Davelaar blikken versieren en pimpen. Met kaarten en design papier heeft ze van deze twee blikken mooie opbergblikken gemaakt. Voor de afwerking maakte Tamara gebruik van lint, strass, flowers, brads en pins.

scrapblik

versieren

Versierde blikken van vrouwenbeweging Ooij

De Vrouwenbeweging Ooij heeft een avond georganiseerd waarbij de dames op een creatieve manier lege Davelaar blikken konden versieren. Met onder andere uitgeknipte sfeerplaatjes, gekleurd papier, kunstbloemetjes en linten werden de mooiste creaties gemaakt. Zo krijgt een leeg Davelaar blik een mooie bestemming.

 

Het pieten blik

Wat is er mooier dan geven en krijgen? Ook om een originele verpakking te maken kan een Davelaar blik uitstekend als basis dienen. Met dit creatieve idee ging Annelie IJssels uit Den Helder aan de slag en maakte zo met behulp van gekleurd karton en crêpepapier de meest mooie surprises aan het eind van het jaar. Op de foto hiernaast zijn het “pieten gezichten” maar met dit idee zijn er ook andere leuke gezichten te bedenken.

pietenblik

fotograferen

Een wand met Davelaar blikken

Bij Infopact Network Solutions in Rotterdam Hoogvliet hebben de medewerkers van de support-afdeling een heel bijzondere wand op kantoor. Er wordt daar van lege gele blikken Davelaar een wand opgebouwd. Het is onnodig te vermelden dat de medewerkers daar echte Davelaar fans zijn. Op de foto hiernaast het resultaat van een paar weken het lekkerste koekje bij de koffie presenteren.

 

Het versierde Davelaar blik

Het prachtig versierde Davelaar blik hiernaast is van Suzan Hutten uit Amersfoort. Zij is werkzaam bij het St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort. De enthousiaste bewoners hiervan maken onder leiding van Suzan de meest mooie creaties van de lege Davelaar blikken door deze te beplakken met plaatjes en reepjes stof of geborduurde patroontjes. Op deze manier krijgt het Davelaar blik een sierlijke en functionele bestemming.

block_img1

fotograferen

Fotograferen met Davelaar blik

De heer Rien Walrave uit Odijk geeft lessen fotografie op het Montessori lyceum in Amsterdam. Hij maakt wel op een heel bijzondere manier gebruik van het Davelaar blik. Tijdens zijn lessen maken de leerlingen van het Davelaar blik een camera obscura. Door middel van een klein gaatje in de zijkant kan licht binnendringen en kan zo op fotopapier een foto worden gemaakt. Dat je hierdoor unieke foto’s kan maken wordt wel bewezen met de foto van de oude Citroën zoals hiernaast afgebeeld.

 

Tuin vol blik

Een hele trouwe fan van onze Davelaar koeken is de heer Cees van Langen uit Spierdijk. In de loop der jaren heeft hij een hele verzameling opgebouwd van alle Davelaar blikken welke zijn uitgegeven of exclusief zijn vervaardigd bij een jubileum. Hij heeft maar liefst vijf en veertig verschillende Davelaar blikken in zijn bezit. Op de foto hiernaast ziet u hoe Cees zijn verzameling speciaal voor ons heeft uitgestald in zijn tuin.

tuin

davelaar fiat500

Davelaar Fiat 500

Misschien niet een Davelaar blik maar wel een hippe Fiat 500 in Davelaar kleuren. Sinds kort kunt u enkele van onze medewerkers tegenkomen in Davelaar auto’s. Zoals deze Fiat 500. Heel Nederland mag weten dat Davelaar de lekkerste koeken bakt. Vandaar dat wij door middel van enkele auto’s ook op de weg reclame maken.

 

Copyrights 2011 Davelaar. Alle rechten voorbehouden.