1983

imgs
1983

In 1983 werd het eeuwfeest van de Jodenkoeken gevierd. Honderd jaar Jodenkoeken kon niet onopgemerkt blijven. Een open dag, veel aandacht van de lokale- en landelijke pers en vanzelfsprekend de uitgifte van een JUBILEUMBLIK Jodenkoeken. Maar liefst 120.000 jubileumblikken werden er aangemaakt en binnen no time verkocht. Overigens gingen alle werknemers een gezellig weekendje naar Parijs, met aanhang. En ’s maandags was iedereen weer present.

 

Het bakken van de Jodenkoeken bleef ondanks de inzet van machines een ambachtelijk werk. Jodenkoeken blijven verfijnde, tere producten. Het inpakken bijvoorbeeld, ging nog altijd met de hand. In deze tijd werden er gemiddeld per dag 3500 blikken gevuld: 21 koeken in een blik, dan heb je het al gauw over 73.500 koeken per dag.

Comments are closed.

Copyrights 2011 Davelaar. Alle rechten voorbehouden.