1924

1924
1924

In 1924 kwam Dirk Davelaar uit Zaandam naar het Alkmaarse. Door zijn toedoen nam de verkoop van Jodenkoeken een vlucht. Het werd een begrip binnen en buiten Alkmaar. Het succes kwam nadat Dirk uitgebreid adverteerde in de lokale kranten. Zijn winkel was al snel te klein en er werd verbouwd. Op de foto hiernaast ziet u in het midden Mevrouw Davelaar. Tot 1946 heeft Dirk Davelaar in Alkmaar gewerkt en deed daarna zijn bakkerij over aan Kees van Houwelingen. Kees van Houwelingen ging op groter.

 

Hij zette een distributiesysteem op, zodat ook andere winkels de blikken met Jodenkoeken gingen verkopen. Een uitgebreid klantenbestand werd opgebouwd. Vanuit zijn bakkerij in Alkmaar ging overigens de verkoop van de andere lekkernijen gestaag door. Een van zijn werknemers was Henk Dil. Gekomen als leerling en bepakt met de nodige vakkennis ging hij naar Amsterdam om daar nog meer ervaring op te doen. In 1968 was het Henk Dil die Kees van Houwelingen kwam aflossen in Alkmaar.

Comments are closed.

Copyrights 2011 Davelaar. Alle rechten voorbehouden.